Sunday, December 27, 2009

En ekte Yogi; Stat judo spiller Banwari Lal Yogi taler til Ajay Singh.

Online Fitness Logo

Judo.jpg, originally uploaded by OrigamiKid.

Wal-Mart.com USA, LLC

ArabicChinese (Simplified)Chinese (Traditional)DeutchEspanolFrenchItalianJapaneseKoreanPortugueseRussian

Han hadde ikke engang hørt om Judo før han snudde 16. Møt Banwari Lal Yogi, olympisk medaljevinner på Inter College Judo Championship 2008. Han visste lite om sporten til guiden sin anbefalte hans navn til å representere sin skole i distriktet skolen mesterskapet.

"Jeg ble informert om at det ligner på bryting, sier Yogi, som tilhører en liten landsby Dabla Buzurga av Jaipur distriktet. På grunn av hans magre fysiske bygget, Yogi ble skremt til å delta i konkurransen på skolen. Men på grunn av tro vist med guide, kunne han ikke trekke sitt navn fra listen over utvalgte spillere. Og dette viste seg å være et vendepunkt i hans liv.

Mangel på treningsfasiliteter og coaching var ingen hekk for Yogi da han begynte å praktisere for turneringen. Gjenkalling dagene han sier: "Det var ingen madrasser i landsbyen til å praktisere, så jeg laget akhada i vår skole, hvor jeg pleide å øve to timer hver dag."

I prosessen selv han oppdaget sine ferdigheter i sporten og lært det. Yogi kom til Jaipur å delta i distriktet skolen judo mesterskapet i 2002. Det var første gang at han var på besøk i byen og han var nervøs.

Han forble derimot fokusert på oppgaven og ikke la nervøsitet bli bedre av ham. Hans utholdenhet bar frukter, og han vant den første gullmedaljen i sin debut turnering for skolen sin. "Jeg var veldig nervøs før turneringen, men hver seier i kvalifiseringen ga meg tillit og endelig vant jeg gull, sa Yogi.

Etter å ha vunnet distriktet turneringen ble han valgt til staten judo mesterskapet arrangert i Nathdwara samme år. Yogi ble glad for å bli valgt for møte og deltok på en sju dagers grunnleggende treningsleir før turneringen. Selv om han ikke kunne opptre på statens turneringen, gjorde han ikke la den påvirke hans moral. Yogi fortsatte å praktisere i landsbyen hans.

I 2003 og 2004, han igjen deltok i distriktet skolen judo mesterskapet, men igjen kom tilbake tomhendt. Nederlaget fikk ham til å innse viktigheten av en god coach. Yogi tok tillatelse fra sin far og kom til Jaipur å delta Sawai Man Singh stadion i 2005. Han startet coaching under Mahipal Garewal.

For de neste to årene, omgjort Yogi 60 kilometer hver dag for å øve. Hardt arbeid viste resultater og i 2005 Junior Stat Judo Championship arrangeres i Kota var Yogi tilbake top hans vinnende veier og vant gull. Samme år, han vant også bronse på et annet mesterskap avholdes i Churu.

Hans suksess saga fortsatte i 2006 og Yogi vant gull i Statens Junior Judo Championship. Hans konsistent ytelse vant ham en sjanse til å representere Rajasthan ved National Junior Judo Championship holdt i Chennai (han nådde semifinalen). "Det var en av de mest skuffende øyeblikk i mitt liv. Jeg savnet en sjanse til å vinne bronse for staten, sier Yogi.

Imidlertid fikk Yogi annen mulighet til å gjøre dette, og han tok bronse i Rajasthan i Federation Cup Judo 2007. Han vant sølv i Rajasthan College på Inter-college turnering, og var også inter-college mester i 2008.

I dag er Yogi svart belte holder judo mester. Han drømmer om å åpne en Judo akademi i landsbyen hans. "Barn i små landsbyer har masse talent om de kan være preparerte med riktig veiledning, sier han.

Yogi gir æren for suksessen sin til sin far Kalayan Mal Yogi. "Min far er bonde og Judo var en ny ting for ham. Fremdeles han aldri frarådet meg å ta opp sporten og støttet meg gjennom hele, sier han.

Yogi fortsetter å øve på Sawai Man Singh stadion for å legge til flere medaljer til pusen sin.

Copyright 2009 DNA Media, distribuert av Contify.com

Kilde Citation
"A true Yogi; Stat judo spiller Banwari Lal Yogi taler til Ajay Singh." DNA [Daily News & Analysis] 30 august 2009. Educator's Reference Complete. Web. 27 desember 2009. .


Gale Document Number: A211494616

*****
ArabicChinese (Simplified)Chinese (Traditional)DeutchEspanolFrenchItalianJapaneseKoreanPortugueseRussian
Personalized MY M&M'S® CandiesUnited States Judo Association - USJA (Web-Page) http://judo.member2008.googlepages.com/
(Album / Profile) hhref="http://www.facebook.com/album.php?aid=10023&id=1661531726&l=792eaa11b1">http://www.facebook.com/album.php?aid=10023&id=1661531726&l=792eaa11b1>DicksSportingGoods.comShop the Official Coca-Cola Store!href="mailto:leonard.wilson2008@hotmail.com">leonard.wilson2008@hotmail.com

No comments: